Svar til “Gründere ingen adgang” i aftenposten.no 9.juni 2014

Svar på innlegg i aftenposten, typisk at de som taper anbud bare skal klage og furte (advarsel: satire og ironi, hehe): Gründere ingen adgang

Det er tryggest å velge etablerte og store bedrifter. Innovasjon og personer som mener de kan gjøre det bedre og bruke mindre skattepenger er for godt til å være sant… Alle vet at det da ikke er sant, det er jo en regle selv barn kan! Hva om de sier de kan gjøre det til 10MNOK, og bruker 20MNOK? Da får jeg kjeft for høyrisiko, skår i karrieren min og kanskje til og med sparken. Bedre å velge den trygge store leverandøren til 100MNOK, som kanskje går 50MNOK over.

Da kan jeg skylde på dem, alle andre ville jo ha gjort samme valget, det er jo faktisk minst 100 andre prosjekter giganten allerede er inne på. Skal jeg være smartere enn dem liksom? Nei, så arrogant er jeg ikke.

(I virkeligheten har vi et stort antall millard-prosjekter (1000 talls millioner) på it-utvikling)

nei, det gir altfor mye mening å velge små, nye eller innovative leverandører til at vi kan gjøre det.

Dessuten har vi alltid brukt teknologi X, det har vi kompetanse på og skal fortsette med. Vi standardiser, det vet alle at er det viktigste. Såkalte fremskritt bryter jo pr def standarder, så slik bedrifter må vi styre unna. Det var irriterende nok når vi måtte over på denne datamaskinen tingesten. Nå har vi brukt java og .net i 10-20 år, det virker jo! Ruby, python, php, node, scala, cloud, herregud -blir jo helt svimmel. Nei takk, vi holder oss til gigantene, de setter våre interesser forsetet. Det er iallefall det de sier, disse i kjole eller dress som tegner systembehovene våre med flotte bobler med streker mellom. Det er typisk norsk å være best, ikke kom her å si at vi bør gjøre det annerledes da.

Norge går så det suser, så vi må jo gjøre noe riktig? Det at vi har havet fullt av sort gull og en enorm industri og sysselsetting har ikke så mye å si. Vi kunne hatt mer enn 1/3 lønnet av det offentlige allikevel. De andre 2/3 hadde nok finni på noe annet lurt. Ikke kom her med hollands syke, det var i holland. De var tjukke i huet. Vi er helt annerledes. Vi er best.

end satire :D

“it’s funny because it’s true”.

Link jeg fulgte til artikkelen: http://www.linkedin.com/groups/Det-offentlige-Norge-som-st%C3%B8rste-4382504.S.5882070880820932608?view=&item=5882070880820932608&type=member&gid=4382504&trk=eml-b2_anet_digest_weekly-null-2-null&fromEmail=fromEmail&ut=39vtx89mCIJCg1

Noen som har noen bra bilder jeg burde spedd på med her? post i kommentar så kan jeg legge inn :)

Advertisements

About Ole Morten Amundsen

Developer, programmer, entrepreneur. Java, .Net, ruby, rails, agile, lean. Opinionated enthusiast!
This entry was posted in ruby and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s